Bitcoin Whales ‚uttag för utbyte antyder 5-siffriga priser i juli

Prisutvecklingen tenderar att vända hausseartade fyra månader efter toppvaluttag från börserna – och nästa cykel är nästan här, visar data.

Bitcoin ( BTC ) investerare bör köpa BTC när valar gör en sak särskilt – tjurkörningar börjar flera månader senare.

Det var den senaste insikten från Ki Young Ju, VD för kedjan för analysanalysen CryptoQuant, som avslöjade att när valar drar tillbaka Bitcoin Future från börserna, är det dags att komma in på marknaden.

Analytiker: Köp BTC innan valcykeln är slut

Efter att ha laddat upp två diagram som jämför Bitcoins tjurkörningar för 2017 och 2019 konstaterade Ki att starten för varje trend inträffade fyra månader efter en topp i valuttag.

Uppgifterna kom via CryptoQuants sju dagars glidande medelval för utbyte av valutbyte.

”KÖP #BTC när valar skickar bitcoins från börsen,” sammanfattade han i Twitter-kommentarer.

„BULL-marknaden startar vanligtvis fyra månader efter att genomsnittligt uttag av börsen träffar året runt.“

Tippet kan mycket väl visa sig i rätt tid, kommande tre månader efter Bitcoin senaste årliga uttagstopp i mars. Om trenden upprepas – mitt i ett antal andra uppmuntrande tecken för BTC – bör en tjurmarknad börja i juli.

 

Bull trendfaktorer konvergerar för Bitcoin

Som Cointelegraph rapporterade föreslår andra mätvärden också att Bitcoin återhämtar sig från en prisbotten. Det är anmärkningsvärt att valutareserverna nu är nära de lägsta sedan december 2018, då BTC / USD handlades till 3 100 $.

Gruvarbetare säljer också mindre BTC, efter att de kort sagt sålt mer än de tjänade till följd av majs blockeringsstöd halvering.

Mer allmänt har investerare använt 2020 på att ackumulera BTC , med 90% av dagarna för att öka nettotillgångarna.

Förra veckan beskrev Ki hur valar tenderade att vänta på tyst perioder på börserna för att sälja mynt, potentiellt för att locka investerarnas uppmärksamhet till sina handlingar.